terug naar Recepten
Bereidingstijd
25 min

Mexicaanse kipspiesjes

Eén van de lekkerste gerechten uit Mexico vind ik kip met ‘mole’ saus, een rijke saus van pepers, chocolade, specerijen en banaan. Mijn Mexicaanse kipspiesjes zijn hierop losjes geïnspireerd. Dit recept is heel makkelijk en snel te maken en bovendien verrassend als je een chocolade liefhebber bent! Een feestelijk gerechtje om het weekend mee te beginnen in combinatie met een lekker glas rosé bijvoorbeeld.

Ingrediënten

3 kipfilets
2 el tacokruiden
½ el cacaopoeder
2 el olijfolie
2 el sweet chilli sauce
100 g pure chocolade
½ recept pico de gallo

Extra nodig: houten prikkers geweekt in water en een kwastje

Bereiding

Voorbereiding:
Snijd de kipfilets in stukjes zoals je zou doen voor saté en kruid het vlees met een mengsel van tacokruiden en cacaopoeder. Giet de olijfolie erover en hussel alles goed door elkaar.

Rijg de stukjes kip aan de houten spiesjes. Houd het elegant en doe niet te veel vlees aan één stokje. Laat de stokjes met kip tenminste 20 minuten marineren afgedekt in de koelkast, maar langer kan natuurlijk altijd.

Maak een half recept pico de gallo. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ of heel rustig in de magnetron en zet de chilisaus klaar in een kopje met een kwastje.

Bereiding:
Verwarm een gril- of koekenpan en bak hierin de kipspiesjes aan beide kanten juist gaar. Er hoeft geen extra olie in de pan omdat de kip al gemarineerd is in olijfolie.

Reken voor elke kant ongeveer 3 minuten en bak de kip vooral niet te droog!

Bestrijk na het bakken de kipspiesjes met een beetje sweet chili sauce en leg ze op een bord of grote schaal. Schep op elk spiesje een royale lepel pico de gallo en drizzel er als laatste met een lepel dunne lijntjes gesmolten pure chocolade over.

Probeer deze ook eens!