terug naar Recepten
Bereidingstijd
20 min

Picco de gallo

4 personen

Pico de gallo krijg je in Mexico zo’n beetje overal bij. Het is een soort salsa, maar dan gemaakt van gesneden, rauwe tomaten met ui, koriander, limoensap en soms een pepertje. Het is heerlijk op een toastje of bij de nachochips. Maar vooral in combinatie met quacamole en een schepje sour cream maakt het elk Mexicaans gerecht helemaal af! Dus eet je binnenkort weer eens Chili con (of sin) Carne? Maak er dan een beetje pico de gallo bij!

Ingrediënten

2 rode uien
5 rijpe tomaten
1 jalapeno pepertje
1 bosje verse koriander
Sap van 1 limoen
½ tl zout

Bereiding

Pel en snipper de uien fijn. Was het pepertje en verwijder het steeltje. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het pepertje zeer fijn en meng door de gesneden ui samen met het zout.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ook de steelaanzet uit de tomaten! Snijd de tomaten in kleine blokjes, inclusief het middengedeelte van de tomaten, en voeg de blokjes bij de ui en het pepertje.

Hak de koriander fijn en meng door de pico de gallo. Voeg als laatste het limoensap toe en laat de pico de gallo een kwartiertje intrekken voordat je het serveert.

Tip: Als je de pico de gallo wat langer wil bewaren, wacht dan nog even met het limoensap. Door het zuur zal de verse koriander geleidelijk aan wat bruin kleuren, en dat is jammer van de frisse groene kleur!

Probeer deze ook eens!