Ongezouten

Heb jij dat ook? Dat je je soms verwondert over ogenschijnlijk gewone dingen in het dagelijks leven? Spreek ze uit of schrijf ze van je af, dat lucht op! Hier schrijf ik over onopvallende dingen die mij opvallen. Ieder mens bekijkt de wereld vanuit z’n eigen perspectief en dat maakt het leven juist zo leuk! Gelukkig bestaat er niet zoiets als ‘gelijk hebben’, want het is maar net hoe je ergens naar kijkt. In ‘Ongezouten’ schrijf ik mijn kijk onomwonden van me af en die kan soms best een beetje gepeperd zijn, maar wel altijd met een glimlach.

Afbeelding Rudolph Ongezouten

Het kookboek

In 2003 mocht ik voor ’t eerst een kookboek maken. Uitgeverij Kosmos had mij hiertoe uitgenodigd omdat zij van mening waren dat er na drie jaar Life & Cooking wellicht voldoende interesse zou zijn in een bundeling van mijn favoriete tv recepten. Vanaf dag 1 heb ik gezegd dat ik altijd mijn recepten zelf zou […]
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Het hotel

Vrij recent verbleef ik zowel voor mijn werk als tijdens een vakantiereis met ons gezin in diverse hotels binnen Europa. Sommige bestemmingen waren zorgvuldig door mijzelf uitgezocht en andere werden geboekt door de producent van het reisprogramma ‘Rudolph’s Zomertour’ dat ik voor 24Kitchen mocht maken.
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Het overhemd dieet

Het is weer zover, de knoopjes van mijn overhemd stribbelen tegen. Zelf kom ik zojuist heerlijk uitgerust en ontspannen terug van mijn zomervakantie. Maar mijn hemd, dat toch bijna drie weken vrij heeft mogen uithangen aan een mahoniehouten hangertje, blijkt last te hebben van gestreste knoopjes. Ze staan onder hoogspanning!
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Interviews

Wanneer je werkt in het medialandschap dan ontkom je er niet aan. Eerlijk gezegd mag je juist blij zijn als je gevraagd wordt voor een interview. Het is namelijk een mooie kans om jouw verhaal bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Een kopje ‘doe-het-zelf’

Na het wakker worden is mijn eerste gedachte: koffie. Desalniettemin start ik de dag met een glas lauw water en een tandenpoets beurt. Maar dan is het toch echt koffietijd!
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Heeft u gereserveerd?

Wat mij betreft zijn dit de drie verboden woorden voor elke bedieningsmedewerker in de horeca. Uit eten gaan in een restaurant is een feestje, althans dat zou het moeten zijn.
Lees meer
Afbeelding Ongezouten Rudolph van Veen

Het Duizend Dingen Doekje

Los van de vraag of het opvallende gele of roze doekje daadwerkelijk duizend dingen kan, moet ik toegeven dat haar artiestennaam geniaal gekozen is.
Lees meer