terug naar Recepten
Bereidingstijd
10 min

Matze pizza met verse zalm

4 personen

Een matze is een plat ongerezen brood dat lijkt op een grote cracker. Voor veel mensen zijn matzes typisch voor het christelijke paasfeest en ook het Joodse Pesachfeest. Het is traditie om matzes te eten besmeerd met boter en (bruine) suiker. Een matze omtoveren tot een smakelijk soort pizza is heel makkelijk en snel gedaan!

Ingrediënten

4 grote matzes
250 g superverse zalmfilet
1 bakje kerstomaatjes
1 bakje tuinkers
1 rode ui
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraiche
1 theelepel wasabipasta
½ citroen
Grof zout en versgemalen peper

Bereiding

Snijd de zalmfilet in kleine plakjes zoals je ze misschien kent van de Japanse sashimi. Snijd de tomaatjes doormidden. Pel de rode ui en snijd hem in zo dun mogelijke halve ringen. Roer mayonaise, crème fraiche en wasabipasta door elkaar en doe de saus in een klein spuitzakje of een puntzakje gevouwen van bakpapier.

Beleg de matzes zo kort mogelijk voordat ze gegeten worden, dan blijven ze lekker krokant. Verdeel de plakjes zalm over de 4 matzes en beleg deze vervolgens met halve tomaatjes, rode ui en geknipte tuinkers. Spuit de saus in dunne lijntjes over de matzes en breng ze tot slot extra op smaak met enkele druppels citroensap, een paar korrels grof zout en versgemalen peper.

Probeer deze ook eens!