terug naar Recepten
Bereidingstijd
30 min

Lauwwarme carpaccio met aardpeer en truffel

6 stuks

Dit heerlijke voor- of tussengerecht is één van mijn grote favorieten tijdens etentjes bij ons thuis! Het gerecht kun je tijdens je voorbereidingen al helemaal klaarzetten zodat je het alleen nog maar even warm hoeft te maken in de oven. De ietwat zoetig smakende aardpeer is ook bekend onder de naam topinamboer en is een echte wintergroente. De combinatie van krokant gebakken brioche, truffel, fluweelzachte topinamboer puree en dun gesneden rundvlees, licht verwarmd in de oven en daarna belegd met Parmezaan, rucola en truffel (olie) is ongelooflijk lekker!

Lauwwarme carpaccio met aardpeer en truffel

Ingrediënten

Toast
6 dikke plakken brioche of melkcasinobrood
50 g boter

Aardpeerpuree
500 g aardpeer

Opbouw
6 tl truffelpasta (of truffeltapenade)
18 plakjes (wat dikker gesneden) verse carpaccio

Garnering
1 el Parmezaan krullen/ schaafsel
optioneel: 1 truffel (vers of uit een potje)
25 g rucola
1 el olijf- of truffelolie

Extra nodig:
steker met doorsnede van 8 cm, staafmixer

Bereiding

Toast
Steek het brood rond uit met een steker. Smelt de boter in een pan en bak het brood om en om krokant en licht goudbruin. Leg de gebakken toast op een ovenplaatje.

Aardpeerpuree
Schil de aardpeer en snijd in stukken. Kook in circa 15-20 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Opbouw
Bestrijk de toast met de truffelpasta. Verdeel de aardpeerpuree hierover. Drapeer de plakjes carpaccio over de puree. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast tot aan het opdienen.

Serveren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de carpaccio circa 2 minuten in de oven. Leg de toast met de carpaccio in het midden van een bord. Schaaf met een dunschiller de Parmezaanse kaas en de truffel erover. Garneer met een toefje rucola. Drissel een beetje olijfolie eroverheen. Bestrooi met zout en peper.

Probeer deze ook eens!