terug naar Recepten
Bereidingstijd
90 min

Hartig brunch taartje

Met de lunch of brunch wil je natuurlijk wel eens flink uitpakken! Met deze vegetarische brunchtaart, gemaakt met bruin brood en een romige kaascrème, zet je echt een pronkstuk op tafel. Het lekkerst is deze taart als je hem na bereiding nog een paar uur in de koelkast kunt zetten. Je kunt de taart dan makkelijker snijden, maar ook kunnen de smaken dan goed intrekken.

Hartig brunch taartje door Rudolph van Veen

Ingrediënten

Vulling:
600 g verse roomkaas
200 g crème fraîche
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels mayonaise
100 g jong belegen kaas, geraspt
2 eieren, hard gekookt
1 oranje paprika
2 augurken
1 bosje bieslook
Zout en peper

Verder nodig:
1 casino brood, bruin
6 kwarteleitjes, 6 minuten gekookt
enkele rode en gele kerstomaatjes
1 bakje tuinkers
1 bosje bieslook
Enkele radijsjes

Bereiding

Snijd de korstjes van het brood en leg een aantal sneetjes tegen elkaar aan. Maak met behulp van een ronde vorm drie ronde plakken van ca. 20 cm diameter.

Roer de roomkaas, crème fraîche, mosterd en mayonaise in een kom door elkaar.

Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Snijd de paprika en augurken in kleine blokjes. Houd de helft van de bieslook achter voor de garnering en snijd de rest heel fijn.

Meng de stukjes ei, paprika, augurk en fijngesneden bieslook door 2/3 deel van het roomkaasmengsel. Dit wordt de vulling voor de taart. Het andere deel zonder stukjes gebruik je om de taart mee af te werken langs de rand en bovenkant.

Bouw op een mooie schaal de taart op van steeds een laag boterhammen en een laagje crème. Besmeer de hartige taart rondom met de overgebleven crème en laat het bouwwerk even opstijven in de koelkast.

Decoreer de rand van de taart met sprietjes bieslook en leg bovenop de taart plakjes radijs, halve gekookte kwarteleitjes en tuinkers. Garneer verder naar eigen wens met bijvoorbeeld kleine tomaatjes en een mooi radijsje met groen loof.

Probeer deze ook eens!