terug naar Recepten

Een goed geroosterde aardappel gedoopt in lekkere jus kan je echt gelukkig maken!

Bereidingstijd
60 min

Geroosterde aardappels

4 - 6 personen

Deze aardappels zijn gewoon lekkerder dan friet, serieus! In Groot Brittannië worden ‘roast potatoes’, ook wel ‘roasties ’genoemd, opgediend tijdens de ‘Sunday roast’ met ‘roastbeef’ of een ‘leg of lam’. Vastkokende aardappels worden eerst gekookt en daarna op hoge temperatuur in de heteluchtoven gebakken zodat ze vanbinnen bloemig en van buiten super krokant zijn. Een goed geroosterde aardappel gedoopt in lekkere jus kan je echt gelukkig maken!

Ingrediënten

1,5 kg vastkokende aardappels
3 takjes rozemarijn
30 ml zonnebloemolie
zout en versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C hete lucht.

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook circa 12 minuten in water met zout. De aardappels mogen net, knap aan gaar zijn. Giet ze af en laat even goed uitwasemen zodat aanhangend vocht verdampt. Door het uitdampen garen de aardappels nog iets na. Meng de aardappels met olie, zout en peper en hussel dit even door met je handen zodat de olie goed om de aardappels zit.

Verdeel de aardappels in een ruime ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Leg de rozemarijntakjes ertussen. Rooster de aardappels in de oven circa 45 minuten goudbruin. Schud de aardappels tussentijds een keer om zodat ze rondom gelijkmatig kleuren.

Verwijder de rozemarijntakjes, deze zullen verbrand zijn, maar hebben hun smaak goed afgegeven. Je kunt eventueel nu nog wat verse, fijngesneden rozemarijn over de aardappels strooien, evenals wat grof zout als je daar van houdt.

Probeer deze ook eens!