terug naar Recepten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min

Fisherman’s Pie

4 personen

Malse stukjes kabeljauw verstopt onder een zachte puree van aardappel en cheddarkaas. Met maar een paar ingrediënten maak je dit traditioneel Britse ovengerecht. Kies als het lukt voor de ‘haas’ van de kabeljauw, dat is het stevigste deel van de rug. Deze heeft een vastere structuur dan het staartstuk en is perfect om te bakken of te bereiden in de oven.

Ingrediënten

800 g kruimige aardappels
25 g boter
150 ml melk
150 g cheddarkaas
Nootmuskaat
Zout en peper
500 g kabeljauwfilet
50 g bloem
2 el olijfolie

Bereiding

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook ze in net genoeg water met een beetje zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze nog even droog in de pan op het vuur.

Verwarm de melk en stamp de aardappels fijn met een pureestamper of een puree pers. Maak de puree lekker smeuïg met boter en warme melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rasp de cheddarkaas en roer deze door de puree.

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd de visfilet in plakjes van ca. 2 cm dikte.
Wentel de plakjes door de bloem en bak ze om en om in een koekenpan in olijfolie. De kabeljauw hoeft net niet helemaal gaar te zijn, de oven doet straks de rest! Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.

Beboter een ovenschaal en leg de stukjes gebakken kabeljauw in de schaal. Verdeel de puree hierover en strijk het een beetje glad. Je kunt de bovenkant nog ietsje mooier maken door met een spuitzak lange banen puree te spuiten.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 190 C ca. 15 tot 20 minuten.
Als je deze ovenschaal al eerder voorbereidt, en je haalt hem uit de koelkast, dan is de oventijd wel iets langer. Reken dan op zo’n 30 minuten.

Serveer er kort gekookte sugarsnaps of worteltjes bij. Of een knapperige groene salade.

 

Probeer deze ook eens!