terug naar Recepten
Bereidingstijd
80 min

Vruchtenbrood met spijs

6 - 8 personen

Dit fantastisch smakende feest brood kan ik van harte aanbevelen! Het brood is glutenvrij en goed gevuld met gedroogde vruchten, appels, noten en geraspte wortel. Het zelfgemaakte spijs is veel minder zoet dan de ‘gewone’ spijs en door de palmsuiker en limoen heel avontuurlijk en fris van smaak. Je maakt dit vruchtenbrood in een normaal cakeblik.

Ingrediënten

Amandelspijs:
150 g amandelen
40 g palmsuiker
1 ei
1 limoen

Vruchtenbrood:
125 g rozijnen
125 g gedroogde abrikozen
40 g Amarena of gekonfijte kersen
1 el kokosvet
6 eieren
2 appels
1 winterpeen
250 g amandelpoeder
2 el kokosrasp
2 el zonnebloempitten
2 el sesamzaad
2 tl kaneelpoeder

Bereiding

Amandelspijs:
Pureer de amandelen met de palmsuiker en het ei in een foodprocessor en meng rasp en sap van de limoen erdoor.

Vruchtenbrood:
Wel de rozijnen en de gedroogde abrikozen circa 20 minuten in lauw water. Verwarm de oven voor op 170 ° C.

Smelt het kokosvet. Klop de eieren los en voeg het kokosvet toe. Schil de appels en winterpeen en rasp grof. Meng de appel- en wortelrasp met de uitgelekte gewelde rozijnen en abrikozen, kersen, amandelpoeder, kokosrasp, zonnebloempitten, sesamzaadjes en kaneelpoeder. Spatel het geheel door het eimengsel tot het een plakkerig deeg is.

Verdeel de helft van het brooddeeg over een met boter ingevette en met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het amandelspijs ervoer en dek af met de rest van het deeg. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten gaar.

Probeer deze ook eens!