terug naar Recepten
Bereidingstijd
20 min

Klassiek gevulde eitjes

De klassieker die nooit uit de mode zal raken! Daarom hoort een goed recept voor gevulde eitjes in het repertoire van elke kok. De crème voor de vulling is vrij eenvoudig; hardgekookte eidooiers door een bolzeefje wrijven en daarna mengen met mayonaise. Vervolgens lekker op smaak brengen met je favoriete kruiden. Mijn moeder gebruikte hiervoor altijd aromat en dat heb ik van haar overgenomen. Als je geen spuitzak met kartelspuitmondje hebt, kun je de eieren natuurlijk ook gewoon met een klein lepeltje vullen, de smaak zal hetzelfde zijn.

Klassiek gevulde eitjes door Rudolph van Veen

Ingrediënten

8 eieren
2 el mayonaise
Aromat
Paprikapoeder
Enkele takjes verse kervel of peterselie

 

Bereiding

Kook de eieren 8 tot maximaal 10 minuten, laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze voorzichtig. Spoel de gepelde eieren nog even in koud water. Snijd de eieren over de lengte doormidden en wip voorzichtig de dooiers eruit.

Spoel de eiwitten weer even schoon met koud water en laat ze op z’n kop uitlekken op keukenpapier.

Leg de dooiers in een bolzeef en zet deze boven een passende kom. Wrijf met een juslepel de eidooiers door de zeef zodat ze mooi fijngehakt zijn. Schraap de onderkant van de zeef goed schoon. Breng de dooiers op smaak met een beetje aromat (niet te veel!) en voeg hieraan de mayonaise toe. Roer alles rustig door elkaar zodat je een mooie smeuïge eiercrème krijgt.

Zet de eiwitten op een schaal met de opening naar boven en vul deze met de eidooier crème. Je kunt hiervoor een spuitzak met kartelspuitje gebruiken, maar het kan ook gewoon met een theelepeltje.

Garneer de gevulde eitjes met een vleugje paprikapoeder en een fris takje kervel of peterselie. Zet de gevulde eieren even in de koelkast, een beetje koud smaken ze het lekkerste.

Probeer deze ook eens!