terug naar Recepten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1 uur

Marmercake

1 cake

Ben je liefhebber van chocoladecake of juist vanille? Met deze ouderwetse marmercake hoef je niet te kiezen. Je hoeft maar één soort beslag te maken, waarvan je eerst 2/3 gebruikt en daarna door de rest wat cacaopoeder roert. Als je het donkere beslag met een spuitzak middenin het lichte beslag spuit dan krijg je het effect zoals op deze foto.

Marmercake

Ingrediënten

Cake
200 g bloem
1 mespunt zout
200 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g suiker
4 eieren
1 eetlepel cacaopoeder

Extra nodig:
cakevorm
bakpapier
spuitzak met glad spuitmondje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in met wat boter.

Meng in een kom bloem en zout met een garde door elkaar.

Klop in een andere kom de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel.

Schenk twee derde van het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Meng de cacaopoeder door het overgebleven beslag en schep dit in de spuitzak. Steek het spuitmondje tot halverwege in het beslag en spuit het donkere beslag erin. Herhaal dit een paar keer over de hele lengte van de cake.

Bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Probeer deze ook eens!