terug naar Recepten
Bereidingstijd
45 min

Sneeuwman koeken

15 stuks

Heerlijke koeken gemaakt van Weens roomboterdeeg met frambozenjam, witte marsepein en poedersuiker. Leuk om te bakken als je ook een beetje van knutselen houdt.

Ingrediënten

600 g bloem
1 vanillestokje
300 g suiker
2 eieren
400 g boter
1 potje frambozenjam
100 g witte marsepein
Poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

Maak van de bloem een grote kring op het aanrecht. Halveer van het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg, de suiker, eieren en boter in het midden van de bloemkring. Meng alles vanuit het midden eerst met één hand door elkaar en kneed daarna met twee handen tot een egaal deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie circa 15 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C boven en onderwarmte.

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en steek er met een kartelsteker ronde koeken uit. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat en steek of snijd bij de helft van de koeken de ogen en mond uit. Bak de koeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bestrijk de helft van de koeken met frambozenjam.

Maak voor de neuzen kleine bolletjes van de marsepein en druk ze iets plat. Of rol de marsepein uit en steek er met een kleine steker rondjes uit. Zet de neuzen met een beetje jam vast op de koeken. Bestrooi de gezichten met poedersuiker en zet de gezichten op de met jam bestreken onderkanten.

Probeer deze ook eens!