Hartverwarmend en vol van smaak’
Pompoensoep
Pompoen combineert perfect met zoete aardappel en specerijen zoals kerrie, gember en komijn. Een vleugje geraspte citrusschil zorg hier voor een aangenaam frisse toon.
Ingrediënten
Soep:
600 g pompoen, geschild
1 zoete aardappel
1 ui
1 teen knoflook
1 cm gemberwortel
Scheut olijfolie
1 tl kerriepoeder
½ tl komijnpoeder
½ citroenschil, geraspt
½ sinaasappelschil, geraspt
1,5 liter groentebouillon
Garnituur:
100 ml crème fraiche
2 el pompoenpittenolie
1 el pompoenpitten
1 el peterselie
Bereiding
Schil de pompoen en aardappel en snijd ze in stukken. Pel en snijd de ui en knoflook in stukjes, schil en rasp de gemberwortel.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en gember even aan. Voeg kerriepoeder en komijn toe en laat de specerijen even kort mee fruiten. Doe de stukken pompoen en aardappel erbij samen met de citrusrasp. Roer alles door elkaar en schenk de bouillon erbij.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken zodat de pompoen en aardappel goed gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Pof de pompoenpitten droog in een koekenpan totdat ze gaan springen en bestrooi ze met een klein beetje zout. Schep de soep in kommen of borden en roer er een lepel crème fraiche door.
Drizzel tot slot een beetje pompoenpittenolie over de soep en bestrooi met de pitten en wat vers gehakte peperselie.