terug naar Recepten

“Because they all come back for it“

Makkelijk

Krokante uienringen met 'comeback' saus

De perfecte snack tijdens een gezellig borreluurtje of voor de late avond bij een biertje! Kies voor de grootste witte uien die je kunt vinden, daarmee maak je de fraaiste ringen. Het bierbeslag voegt echt iets toe aan de smaak en zorgt ervoor dat de grove panko mooi blijft plakken aan de ui. Je kunt de gepaneerde uienringen gerust een uurtje bewaren in de koelkast voordat je ze frituurt, zodat je dit makkelijk kunt voorbereiden. Het recept voor de dipsaus kreeg ik ooit van de chef van de ‘Perini Ranch’ in Buffalo Gap, Texas. Deze saus werd daar bij vrijwel alle appetizers geserveerd. Toen ik vroeg naar de vreemde naam van de saus was zijn antwoord heel nuchter: “Because they all come back for it“.

Gefrituurde uienringen door Rudolph van Veen

Ingrediënten

6 grote witte uien
50 g bloem
100 g panko (grof Aziatisch paneermeel)

Ingrediënten voor het bierbeslag:
2 eiwitten
200 ml bier
200 g bloem
1 el zonnebloemolie
1 ei
zout en versgemalen peper

Ingrediënten voor de dipsaus:
4 eetlepels creme fraiche
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels mierikswortel puree
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
Een draai peper uit de molen
2 eetlepels vers gesneden bieslook

Verder nodig:
Verse zonnebloemolie om te frituren.

Bereiding

Krokante uiringen
Pel en snijd de uien in dikke ringen en druk de rokken per 2 uit elkaar. Haal de uien eerst door de bloem, dan door het bierbeslag en vervolgens door het grove paneermeel. Frituur de uienringen, een paar tegelijk, in hete zonnebloemolie van 180 °C goudbruin en laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met een beetje zout en serveer de krokante uienringen met de dipsaus.

Bierbeslag
Klop de eiwitten stijf. Meng het bier met de bloem, olie en het ei en breng op smaak met zout en peper. Spatel de eiwitten erdoor.

‘Comeback’ saus
Roer alle ingrediënten door elkaar en laat de saus, afgedekt in de koelkast, tenminste 30 minuten intrekken. Serveer de saus in een klein kommetje bij de uienringen.

Probeer deze ook eens!