terug naar Recepten
Bereidingstijd
15 min

Knapperige groenten

4 personen

Bont gemengd en kort gekookt geserveerd met een honing-mosterd dip. Omdat vers gekookte, knapperige groenten zo vanzelfsprekend lijken zou je ze bijna vergeten. Bij een mooi verzorgd diner vind ik gemengde groenten en helemaal bij horen! Ze kunnen gewoon allemaal tegelijk in de pan, dus het is maar weinig werk.

Ingrediënten

1 broccoli
1 kleine bloemkool
1 winterpeen
200 g sperziebonen
200 g sugarsnaps
1/2 bosje dille
250 g Griekse yoghurt
75 g mosterd
15 g honing
zout en versgemalen peper

Bereiding

Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in frietjes. Maak de sperziebonen en sugarsnaps schoon. Doe eerst de sperziebonen in een pan met ruim kokend water en laat ze 2 minuten koken.

Vervolgens mogen alle overige groenten allemaal bij de sperziebonen in de pan. Laat ze nu niet langer dan nog 3 minuten koken zodat alle groenten net beetgaar beet-gaar zijn en nog mooi fris van kleur.

Hak de dille fijn, meng met yoghurt, mosterd, honing en breng op smaak met zout en peper.

Probeer deze ook eens!