terug naar Recepten

Frambozenzoenen

Rudolph van Veens Frambozenzoenen

Ingrediënten

Deeg
50 g poedersuiker
100 g boter
150 g bloem
mespunt zout
½ ei

Vanillecreme
½ vanillestokje
250 ml melk
80 g suiker
3 eidooiers
25 g maïzena
150 g boter
1 el eau de vie de framboise

Garnering
80 frambozen
poedersuiker
100 g frambozenjam

Extra nodig: kartelsteker van 6 cm, mixer, spuitzak met gladde spuitmond, spuitzakje

Bereiding

Deeg
Meng de poedersuiker, boter, bloem, zout en het ei. Kneed met de hand of met de mixer tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit en steek er met de steker koekjes uit. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Crème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de rest van de melk met de helft suiker en de vanille aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker, maïzena en de achtergehouden melk tot een papje. Giet een beetje warme melk op het eidooier mengsel en roer goed door. Schenk alles terug in de pan en laat koken tot een dikke crème. Schep de crème op een bord en dek af met plasticfolie. Laat de crème afkoelen.

Roer in de mixer de boter luchtig. Voeg de vanille crème toe en meng goed door. Voeg de eau de vie toe en laat draaien tot een gladde crème.

Opbouw en garnering
Voeg de crème toe aan de spuitzak. Spuit op de helft van de koekjes enkele toefjes crème. Leg op elk koekje 3 frambozen en spuit bovenop nog klein toefje creme. Leg de andere koekjes erbovenop.

Spuit op elk koekje nog een heel klein toefje crème. Druk de overige frambozen zachtjes in de poedersuiker, aan de kant van het gat. Zet de framboos, met het gat naar boven, op de taartjes. Schep de frambozenjam in een klein spuitzakje. Vul de gaatjes van de frambozen op met de jam.

Probeer deze ook eens!