terug naar Recepten
Bereidingstijd
20 min

Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn

4 personen

Dit super lekkere pastagerecht komt uit het repertoire van mijn lieve Simone! Wij eten het thuis best vaak omdat het razendsnel gemaakt is, je er weinig ingrediënten en kookgerei voor nodig hebt, maar vooral omdat het serieus lekker is! Als je wat meer op de calorieën wil letten kun je kiezen voor de light versies van de roomkaas en crème fraiche, en neem je tonijn op water i.p.v. olie.

Ingrediënten

Klein scheutje olijfolie
1 prei
1 ui
5 tomaten
150 g kruidenroomkaas (Boursin)
125 g crème fraiche
200 g tonijn uit blik
2 el kappertjes
Zout en peper
250 g tagliatelle

Bereiding

Voorbereiding
Snijd de prei over de lengte doormidden, spoel onder de kraan het eventuele zand eruit en snijd in dunne halve ringetjes. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Laat de bliktonijn uitlekken op een zeef.

Bereiding
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de gesneden prei en ui rustig aan.
Voeg de gesneden tomaten toe. Doe de kruidenroomkaas samen met de crème fraiche bij de groenten in de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe even roert. Als laatste voeg je de tonijn en kappertjes toe en laat alles even goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta in ruim water met een beetje zout juist gaar, laat goed uitlekken op een zeef en serveer met de heerlijke tonijnsaus.

Probeer deze ook eens!