terug naar Recepten
Bereidingstijd
30 min

Kerststerren met roomkaasvulling

4 personen

Feestelijke bladerdeeg- sterren zijn leuk om als hapje te serveren, maar ook als voorgerecht met wat cranberry compote en mooie toefjes sla erbij. Eventueel kun je de roomkaasvulling nog verder op smaak brengen met bijvoorbeeld tabasco, knoflook en andere verse kruiden. Met alleen peterselie smaken ze vrij mild, waardoor ze ook voor jongere kinderen heel geschikt zijn.

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg
250 g roomkaas
8 takjes bladpeterselie
1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C boven en onderwarmte.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze half ontdooien. Steek er met een stersteker zo veel mogelijk deegsterren uit en leg twee deegsterren boven op elkaar zonder ze te veel aan te drukken. De grootte van de steker is bepalend voor hoeveel sterren je van 1 pakje deeg kunt maken. Leg de deegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat.

Breek het ei in een schaaltje en kluts het ei los met een vork. Bestrijk met een kwastje de bovenkant van de sterren en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Roer intussen de roomkaas soepel in een kom, hak de peterselie fijn en roer deze door de roomkaas. Doe de roomkaas in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Laat de bladerdeegsterren na het bakken even afkoelen en snijd met een kartelmes de sterren horizontaal door. Dit zal nu heel gemakkelijk gaan omdat de sterren zijn gemaakt van twee op elkaar liggen plakjes bladerdeeg. Spuit op elk onderste plakje een toefje roomkaasvulling en zet vervolgens de bovenkanten er weer op.

Probeer deze ook eens!