terug naar Recepten
Bereidingstijd
30 min

Schuimkrans met vers fruit

8 personen

Een weelderig versierde kerstkrans is een ècht pronkstuk op tafel! Toch is hij beslist niet moeilijk om te maken. De krans van eiwitschuim (merengue) maak je een dag van te voren. De volgende dag versier je de krans met geklopte slagroom en vers fruit, muntblaadjes en poedersuiker. En als jij je niet kunt inhouden, dan kun je natuurlijk nog verder versieren met kerstchocolaatjes, gemberkoekmannetjes of leuke kleine koekkransjes.

Ingrediënten

Schuimkrans
6 eiwitten
300 g suiker
0,5 el maïzena
1 el witte wijn azijn

Garneren
0,5 l slagroom
50 g suiker
250 g vers fruit naar keuze
poedersuiker
verse muntblaadjes

Extra nodig
bakpapier
spuitzak
gekarteld spuitmondje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 °C boven en onderwarmte.

Klop voor de krans de eiwitten luchtig en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Roer de maïzena aan met de azijn en roer door het eiwitschuim. Klop net zo lang door tot het eiwit stijve pieken vormt.

Teken op het bakpapier een cirkel van 20 centimeter doorsnede en leg omgekeerd op een bakplaat. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit er een krans van op het bakpapier. Droog de krans circa 2 uur en 30 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de krans met de ovendeur open afkoelen. Leg de krans na het afkoelen direct op een schaal om breken te voorkomen.

Klop voor de garnering de slagroom stijf met de suiker en verdeel met het fruit en de muntblaadjes over de krans. Bestuif met poedersuiker.

Probeer deze ook eens!