terug naar Recepten

De allerlekkerste krieltjes uit de oven

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min

Krielaardappeltjes uit de oven

4 personen

Eigenlijk maakt het niet uit wat je bij deze aardappeltjes eet, ze zijn werkelijk overal lekker bij! Halfgaar gekookte krieltjes worden één voor één geplet met een vork, aandachtig zodat ze wél heel blijven! Dan worden ze geroosterd in de oven en daarna gehusseld in ‘gremolata’, een mengsel van peterselie, geraspte Parmezaan, knoflook, citroen en olijfolie.
Het koken en pletten van de aardappels kun je al ruim van tevoren voorbereiden, wat dit aardappelgerecht ideaal maakt voor een feestelijk etentje.

Ingrediënten

1 kg krielaardappeltjes met schil
25 ml olijfolie extra vierge
Beetje zout
½ bosje peterselie
1 citroen
1 teentje knoflook
Vers gemalen peper

Bereiding

Was de krielaardappeltjes en kook ze in ruim water in 8 minuten halfgaar. Giet de aardappels af en laat ze uitgespreid op keukenpapier afkoelen. De aardappels garen dan door de warmte nog een beetje na.

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Leg de aardappeltjes op een bakplaat met bakpapier en plet ze enigszins voorzichtig met een vork. Druppel er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met wat zout. Rooster de aardappels nu 20-25 minuten in de oven. De krieltjes mogen er mooi geroosterd uitzien.

Maak terwijl de aardappels in de oven zitten de ‘gremolata’. Hak de peterselie en knoflook fijn en rasp de Parmezaan en de schil van de citroen. Meng dit in een grote kom met de rest van de olijfolie door elkaar. Hussel vervolgens de geroosterde krieltjes door het mengsel in de kom zodat rondom elk krielaardappeltje een smakelijk laagje gremolata zit. Serveer deze aardappeltjes lekker warm!

Probeer deze ook eens!