terug naar Recepten
Bereidingstijd
60 min

Aardappel kerstkransjes

15 stuks

Zien ze er niet gezellig uit, deze kransjes gemaakt van aardappels- en pastinaakpuree? Dit recept is volledig voor te bereiden tot aan het bakken in de oven. Je hebt hiervoor wel een spuitzak nodig met een groot kartelspuitje.

Ingrediënten

600 g kruimige aardappels
200 g pastinaak
Zout
150 g boter
4 eidooiers
nootmuskaat
40 g amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C hete lucht.

Schil de aardappels snijd in gelijke stukken en kook circa 10 minuten in water met een beetje zout. Schil de pastinaak snijd in grove stukken en kook nog 10 minuten mee met de aardappels. Smelt de boter. Giet de aardappels en pastinaak af, stoom ze droog en stamp ze fijn met een pureestamper.

Voor een fijnere puree zonder klontjes kun je de puree eventueel nog door een zeef strijken, dat is wel makkelijker spuiten straks. Roer de boter en 3 eidooiers door de puree en breng op smaak met nootmuskaat. Schep in een spuitzak met een grove kartelmond. Spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de resterende eidooier. Bak de kransjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Steek de kransjes na het bakken voorzichtig met een paletmes of een kaasschaaf van de bakplaat op een schaal.

Probeer deze ook eens!