Dutch Pastry Team benoemt Rudolph tot Member of Honor

Tijdens de Dag van het Ambacht op 11 maart 2024 in de Evenementenhal in Gorinchem vierde het Dutch Pastry Team haar 25 jarig bestaan. Na afloop van de jaarlijkse wedstrijden om de ‘Beste Bonbon van Nederland’ en de ‘Dutch Pastry Award’ werden acht voormalig team leden benoemd tot Members of Honor.

Het Dutch Pastry Team eert hiermee een aantal voormalige leden die om verschillende redenen veel voor het team hebben betekend en dit nog steeds doen, waaronder oprichters Jeroen Goossens en Rudolph van Veen.

Het Dutch Pastry Team werd opgericht in 1999 als Nederlands Patisserie Team door patissiers Remco Dekker, Robert van Beckhoven, Jeroen Goossens en Rudolph van Veen. Van aanvang af wist het team zich gesteund door een groep vrijwillige bestuursleden waaronder Peter de Wit, Erica de Werd, Maarten van der Coer en Vicky Littlejohn. Een loyale groep sponsors vanuit de ambachtelijke bakkerij branche steunt inmiddels al 25 jaar de doelstelling en ambitie van het team.

Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht ‘patisserie’ verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vak-wedstrijd om de ‘Dutch Pastry Award’ waarvan de winnaar mag toetreden tot het team. Om de vijf jaar worden tevens de nummers 2 en 3 voor een proefjaar toetreden.