Kinderhulp

1 op de 12 kinderen groeit in ons land op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Nationaal Fonds Kinderhulp is een goed doel dat deze kinderen helpt, met iets groots of iets kleins. Met dingen die vaak heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken. Nu en in de toekomst. Sinds 2017 heb ik mij als ambassadeur bij Kinderhulp aangesloten omdat ik het onverteerbaar vind dat kinderen in ons land opgroeien in armoede en daardoor achtergesteld kunnen worden. Elk kind verdient gelijke kansen, en als dat om de een of andere reden niet lukt, dan moeten we bijspringen. Ik vind dat dit hoort bij ons Nederlanderschap. Binnen alles wat Kinderhulp doet voel ik mij erg verbonden met de jaarlijkse Actie Pepernoot, een initiatief dat ervoor zorgt dat er indien nodig hulp wordt geboden voor de aanschaf van een Sinterklaascadeautje. Zodat geen enkel kind hoeft te worden overgeslagen met pakjesavond. Ook het uitdelen van de speciale Zomerpretpakketten aan het begin van de zomervakantie vind ik een mooi tastbaar voorbeeld van een klein gebaar, dat erg betekenisvol kan zijn voor zowel de kinderen als hun ouders/ verzorgers voor wie op vakantie gaan geen optie is vanwege financiële beperkingen.

Telkens als ik het team van Kinderhulp samen met de vele vrijwilligers en donateurs zo onbaatzuchtig aan het werk zie dan word ik daar een beetje verlegen van. Ik voel mij dan ook bevoorrecht om Kinderhulp daar waar mogelijk een klein handje te helpen en af en toe wat aandacht voor hen te vragen. Opdat de kinderen hiervan de zoete vruchten mogen plukken.