Om je scherm bij af te likken!

24Kitchen is het eerste en enige Nederlandse foodplatform met 24/7 tv-zender. Op deze zender zijn zowel Nederlandse als buitenlandse kook- en bakprogramma’s te zien, evenals andere food gerelateerde content in de breedste zin van het woord.

Als één van de initiatiefnemers zag ik mijn droom na een lange aanloopperiode van drie jaar op 1 oktober 2011, dankzij de samenwerking met Fox International Networks, eindelijk in vervulling gaan. Waar ik vooral trots op ben is dat 24Kitchen vanaf het begin open heeft gestaan voor getalenteerde mensen die een verhaal te vertellen hebben, ongeacht of ze hiervoor een culinaire opleiding hebben gedaan. De programma’s waren en zijn écht en met deze echtheid heeft de zender zich, een door velen gewaardeerde plek in ons medialandschap verworven. En natuurlijk sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde dat ook Jamie Oliver in ons geloofde en exclusief bij ons tekende voor Nederland! Al vrij snel na de lancering verwelkomden ook Servië, Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Slovenië, Bulgarije, Portugal, Turkije en Finland 24Kitchen waarbij elk land ook lokaal geproduceerde programma’s toevoegde aan het aanbod. Veel van onze Nederlandse programma’s worden nu ook in andere landen ondertiteld of zelfs nagesynchroniseerd uitgezonden. Inmiddels is 24Kitchen onderdeel van The Walt Disney Company en zijn een aantal programma’s ook te zien via de streamingsdienst Disney +.

Alle ruimte om te bakken!

Bakken bakken bakken
Vanaf het allereerste begin heeft 24Kitchen de liefde voor bakken alle ruimte gegeven en heb ik inmiddels al meer dan 600 afleveringen ‘Rudolph’s Bakery’ mogen maken. Naast de reguliere uitzendingen waren er ook afgeleide series zoals: ‘Rudolph’s Little Bakery’, ‘Bakery met Bekende Nederlanders’, ‘Rudolph’s Bakery- de Jonge Bakkers’ en onlangs ‘Rudolph’s Bakery- de Bakfiets’ waarin ik op mijn bakfiets langs alle Nederlandse provincies fiets op zoek naar regionale bakkerijspecialiteiten bij collega bakkers.
Passie voor bakken zit duidelijk ingebakken in het DNA van 24Kitchen, getuige ook de andere bak-gerelateerde programma’s van mijn Nederlandse collega’s Hidde de Brabander en Miljuschka Witzenhausen. En vanuit het buitenland met o.a. Martha Steward, Lorraine Pascale, Harry Eastwood en Donal Skehan met zijn inspirerende ‘Asian Baking Adventures’.

The Taste of Life
Vanuit de lichtblauwe keuken maakten we in de beginjaren zeker 600 afleveringen van ‘de Makkelijke Maaltijd’. Hierin kookte ik elke werkdag een dagelijks gerecht samen met één van mijn collega chefs; Kasia, Prins, Roberta, Bianca, Estée, Mounir of Evert.
Het meest memorabel waren voor mij alle culinaire reizen die ik mocht maken voor de programmaserie ‘the Taste of Life’, waarvan we in totaal 36 afleveringen maakten over de hele wereld; van Honolulu tot Praag en van Memphis tot Paramaribo.
Hierna volgden de serie ‘the Taste of Life Basics’ waarin we, wederom in 36 afleveringen, juist in eigen land bleven en de focus lag op Nederlandse landbouwproducten en hun basisbereidingen in de keuken.

The most wonderful time of the year

Feestdagen met Rudolph
Dat de kerstperiode mijn meest favoriete tijd van het jaar is, is ook bij 24Kitchen al jaren te zien! Naast de vele losse thema uitzendingen vanuit zowel de blauwe ‘Makkelijke Maaltijd’ keuken, als mijn ‘Bakery’ kijk ik met veel plezier terug op de leuke serie ‘24Christmas’ waarin we met alle Nederlandse 24Kitchen chefs vanuit een gezellige woonboerderij de hele maand december een veelzijdige collectie feestdagenrecepten lieten zien. In de maanden november en december van 2015 speelden we door heel Nederland in 26 theaters de avondvullende show ‘Rudolph’s Christmas’ samen met mijn 24Kitchen collega Bianca Janssen en zangeres Barbara Straathof. In december 2020 brachten we de serie ‘24Kitchen Feestdagen met Rudolph’ vanuit een winterse chalet met dagelijks afwisselende kerstinspiratie en in 2021 gingen we feestelijk het jaar uit met de serie ‘Rudolph’s Winterklassiekers’. Hierin waren o.a. mijn kinderen Doris en Ralph en ook 24Kitchen collega Danny Jansen als speciale gast te zien.

Jubileum
In oktober 2021 vierde 24Kitchen haar 10-jarig jubileum en stonden we binnen de eigen gelederen even dankbaar stil bij alle mensen, voor maar vooral ook achter de schermen, die de zender gemaakt hebben tot wat het nu is. Voor onze kijkers vierden we dit jubileum met de serie ‘de Grootste Kookclub van Nederland’. Waarbij kijkers thuis live konden meekoken met hun favoriete 24Kitchen chefs.

Gelukkig maar, hoe lekker je vandaag ook gegeten hebt, morgen heb je gewoon weer opnieuw trek. Daarom biedt 24Kitchen dagelijks 24/7 culinaire inspiratie en achtergronden op een zo breed mogelijk gebied, voor elke smaak. Voorlopig zijn wij dan ook nog lang niet uitgekookt. Het 24Kitchen team en alle chefs zitten nog barstensvol inspiratie en houden elkaar intussen, net als hun favoriete keukengereedschap, messcherp!