terug naar Recepten
Bereidingstijd
30 min

Vegetarische stamppot rauwe andijvie met kaas en noten

4 personen

Een heerlijke ‘cheezy’ stamppot naar familierecept van Simone’s tante Ellen. Deze stamppot andijvie met kaas houdt binnen onze familie de fijne herinnering aan haar levend! Het is een erg makkelijk en snel te maken recept waarvoor je niet veel nodig hebt, maar toch heel erg lekker is! Dit is de vegetarische versie van haar recept.

Ingrediënten

600 g kruimig kokende aardappels
500 g fijngesneden andijvie
1 blokje groentebouillon
150 ml melk
25 g boter
200 g jonge Goudse kaas in blokjes
200 g cashewnoten of pecannoten

Extra nodig:
Pureestamper

Bereiding

Schil de aardappels en breng ze in water waarin ze net onder staan met een bouillonblokje aan de kook. Giet de aardappels na 20 minuten koken af en zet de pan heel even terug op het fornuis om de aardappels droog te stomen.

Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk en roer deze samen met het klontje boter door de aardappels.

Roer de fijngesneden andijvie met een grote lepel of spatel door de aardappelpuree en houdt de pan warm op heel laag vuur.

Roer als laatste de kaasblokjes door de stamppot en stop dan met roeren zodat de stukjes nog zichtbaar blijven in de stamppot.

Zet het deksel op de pan en houdt de stamppot enkele minuten warm zodat de kaas gedeeltelijk kan smelten. Rooster intussen in een koekenpan de cashewnoten of pecannoten.

Verdeel de stamppot over de borden en strooi geroosterde cashewnoten of pecannoten eroverheen.

Probeer deze ook eens!