terug naar Recepten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min

Ontbijttaart van muesli en fruit

6-8 personen

Het klinkt misschien een beetje gek: taart als ontbijt? Maar als je het ingrediëntenlijstje bekijkt dan is het gewoon een heel feestelijke manier van presenteren. Best leuk om iemand mee te verrassen aan het begin van een mooie dag, en het is echt niet veel werk. De bodem zou je natuurlijk ook de avond ervoor al kunnen voorbereiden. En als je de vulling graag iets steviger en romiger wilt, dan kun je hangop maken door de yoghurt een nacht in de koelkast uit te laten lekken in een theedoek of gewoon op een fijne zeef boven een kom. Neem in dat geval 500 g volle yoghurt, daarvan houdt je ongeveer 300 g hangop over.

Ingrediënten

Mueslibodem
200 g havermout (fijne vlokken)
100 g pindakaas
100 g schenkstroop of honing

Vulling
300 g volle yoghurt griekse stijl
300 g gemengd fruit naar keuze (bramen, blauwe bessen, witte druiven)
enkele eetbare bloemetjes, optioneel

Extra nodig
lage taartvorm van 22 cm met losse bodem en kartelrand

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een lage taart- of tartelettevorm in met een beetje olie en leg bakpapier op de bodem.

Mix in een kom de havermout met de pindakaas en schenkstroop en druk de massa in de taartvorm stevig aan zodat de bodem en de rand er gelijkmatig mee bedekt zijn. Zet de vorm 15 minuten in de oven.

Laat de taartbodem daarna volledig afkoelen en vul hem met een laagje yoghurt en een royale hoeveelheid vers fruit en als je wilt eetbare bloemetjes.

Probeer deze ook eens!